Solsona ha perdut un dels referents en el món de la ganiveteria, un ofici amb una llarga tradició molt arrelada a la ciutat. Josep Casafont Planes va ser acomiadat dilluns en una cerimònia religiosa a la catedral. Havia mort dissabte al Centre Sanitari del Solsonès, als 91 anys, per una complicació pulmonar.

Casafont, juntament amb el seu fill, Josep Casafont i Folch, han format part d'una de les darreres nissagues solsonines que s'han dedicat a la fabricació de ganivets. Nascuda al 1917, l'empresa la van formar tres generacions: Casafont Vantoldra, Casafont Planes i Casafont Folch. L'any 2007 va cessar la seva activitat de manera definitiva i, des d'aleshores, Pallarès és l'única empresa del sector que segueix activa a la ciutat.

La peça més característica que es fabricava a la indústria solsonina era la navalla de banya del mascle de l'ovella (el marrà). Casafont va deixar de fabricar-la a partir del 1993, quan es va dedicar a la fabricació de navalles.

Fa un any el fill del finat, Josep Casafont i Folch, va donar a l'Ajuntament de Solsona el fons documental de la ganiveteria, que va permetre ampliar el coneixement sobre un dels sectors més significatius de la història industrial de Solsona.