El nou cicle de Formació Professional dual adaptat a les necessitats de les quatre principals empreses del Solsonès, anomenat Manteniment electromecànic i processos industrials, té 24 alumnes preinscrits, si bé la xifra "no és definitiva" perquè cal formalitzar la matrícula. L'acceptació d'aquesta nova proposta formativa, impulsada pel Consell, l'Escola Arrels i les empreses amb més treballadors de la comarca (Simet, Knauf, Injecter i Tèxtil Olius), és valorada satisfactòriament per la direcció del centre.

La directora d'Arrels Secundària, Mireia Massana, va explicar a aquest diari que hi ha converses amb d'altres petites empreses del Solsonès que es podrien adherir a la iniciativa. Les places per als alumnes que tindran pràctiques remunerades a les empreses col·laboradores són 15 que s'escolliran "per currículum: es premiaran els millors alumnes i hi haurà una entrevista personal", va afegir. Els alumnes realitzaran les pràctiques a les empreses que han segellat el conveni durant el segon curs del cicle formatiu, que és de grau mitjà.

L'equip d'Arrels que ha preparat el currículum s'ha basat "en el del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment Electromecànic que el departament té especificat, i s'han adaptat o ampliat matèries amb continguts que les quatre empreses han demanat", detalla Eva Sala, coordinadora del cicle. Les possibles petites empreses que s'incorporin al projecte, "també podran participar en el currículum", va matisar.