Anna Segués i Codina, de 17 anys, i en representació d'Òmnium Cultural del Solsonès, ha estat elegida nova pubilla de Solsona. L'acompanyaran com a primera donzella Clàudia Cases i Prat, de 16 anys, presentada a les proves a títol particular, i, com a segona donzella, Núria Cardona i Novas, de la mateixa edat, candidata del Club Bàsquet Solsona. Enguany van participar en el procés de selecció de les representants solsonines del pubillatge, dissabte al migdia a l'ajuntament, quatre joves solsonines.

Els noms de les tres aspirants seleccionades es van revelar en el decurs de l'acte de comiat de la pubilla i les donzelles proclamades l'any passat, Nina Aguilera, Dana Buscall i Maria Freixes, que va tenir lloc dissabte al vespre a la plaça de Sant Pere. Un centenar de persones hi van assistir de públic, entre les quals hi havia una seixantena de representants del pubillatge d'arreu del país.

Anna Segués juga a bàsquet, toca diversos instruments i és membre del Trio Vivace; és monitora de l'Esplai Riallera i ha estat vinculada a la festa major participant en els ballets tradicionals. A la primera donzella, Clàudia Cases, li agrada aprendre idiomes, fer manualitats i ballar. Núria Cardona, per la seva banda, és entrenadora i jugadora de bàsquet, ballarina de l'Escola de Dansa de Solsona i participa en activitats de l'escoltisme.

Totes tres van ser les que dissabte van obtenir la puntuació més elevada en l'examen escrit de cultura general, sobre Solsona i Catalunya i en les entrevistes amb el jurat. La imposició de la banda que les reconeixerà com a noves ambaixadores del pubillatge solsoní tindrà lloc el 8 de setembre a la plaça Major en el marc dels actes centrals de la festa major.