Les rutes nocturnes de l'estiu conviden, enguany, a recórrer la història dels quatre antics hospitals de la ciutat, així com la de la farmàcia Pallarès, una de les més antigues d'Europa i gran desconeguda per al públic solsoní.

L'associació Ithaca, que organitza la proposta en col·laboració amb l'Ajuntament, el Consell Comarcal i la UBIC, iniciarà les visites aquest divendres que ve i s'allargaran fins a final d'agost. Ester Vila i Elena Capdevila, d'Ithaca, han avançat que les explicacions aniran a càrrec d'un personatge i es complementaran amb algun suport visual i auditiu.

La sortida es farà des del Portal de Llobera i tindrà parada a l'antic hospital de Santa Maria. Ubicat en una de les estances de la primitiva església, o bé en una edificació adossada, la primera constància documental que se'n té data del 1296. Un altre punt que es visitarà serà la plaça de Sant Pere, on hi havia l'anomenat hospital vell. El recorregut també durà els visitants a l'Hospital Pere Màrtir Colomés i al "mal anomenat" palau Llobera (atès que no havia estat mai un palau).