El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) assistirà tècnicament al Líban en el disseny i desenvolupament del programa anomenat "40 milions d'arbres". Es tracta d'una iniciativa del ministeri d'Agricultura del Líban per plantar 40 milions d'arbres de boc per recuperar la pèrdua de superfície de l'última dècada.

A través d'un programa nacional de reforestació consolida el potencial i els esforços actuals pel desenvolupament d'un pla operacional per a les inversions, la gestió i la coordinació de les activitats i contribucions dels actors nacionals cap als 40 milions d'arbres.

La signatura dels sis projectes aprovats en la convocatòria de subvencions del programa d'assistència tècnica de la Unió Europea va tenir lloc la setmana passada al ministeri d'Agricultura Libanès.

En representació del CTFC, únic organisme estranger seleccionat entre els sis projectes, hi va participar David Solano, director d'Assumptes Internacionals del centre. El CTFC té diferents eixos de col·laboració amb el govern libanès. També participa com a assistent tècnic en un altre projecte aprovat, liderat per la Universitat Libanesa.