La Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés ha iniciat els tràmits per a la construcció dels primers habitatges tutelats per a la gent gran que tindrà Solsona. La primera fase de l'obra consisteix en la construcció de vuit apartaments dels vint que hi ha previstos en el conjunt del projecte, a més a més de la construcció de tota l'estructura de l'edifici i dels espais comunitaris. Per adjudicar els treballs, la fundació ha previst un concurs al qual poden presentar-s'hi totes les empreses constructores amb domicili social a Solsona o comarca.

El pressupost estimat d'aquesta primera fase és d'1,5 milions d'euros, que es costejaran sense cap ajut públic. D'aquesta manera, la Fundació assumirà l'obra amb fons propis i amb aportacions privades, segons van explicar fonts del centre.

Tot i que el projecte inclou la construcció de 20 habitatges, ubicats al recinte de la mateixa residència però amb accés per al carrer de mossèn Serra i Vilaró, la primera fase preveu la construcció dels vuit primers, dos a la planta baixa, tres a la primera i tres a la segona. Un cop enllestit aquest primer pas, "en funció de la demanda es construiran de forma vertical" la resta de pisos previstos. Quant al cost i funcionament d'aquests apartaments, la direcció del centre va explicar que són aspectes que encara no estan determinats.