L'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys s'endinsa en l'època de més població a la vila -a causa de les segones residències- amb l'objectiu de restringir l'accés motoritzat al nucli antic a excepció dels casos de càrrega i descàrrega o per als veïns que necessitin entrar-hi.

Mentre l'Ajuntament negocia amb una empresa la instal·lació de dues càmeres per a un sistema de fotomultes, aquest estiu tancarà els portals d'accés al centre històric amb senyals provisionals i ha demanat als Mossos d'Esquadra "que siguin una mica més durs a l'hora de multar que fins ara", segons va explicar l'alcalde, Francesc Xavier Mas. L'Ajuntament, com que no disposa de policia local, té un conveni amb els Mossos segons el qual són qui pot multar.

Evitar que els vehicles aparquin al centre, principalment en caps de setmana, Setmana Santa i mes d'agost, quan hi ha més afluència, és un dels principals maldecaps de l'actual govern d'unitat. El febrer del 2012, l'aleshores alcalde, Enric Roures, ja va llançar un nou advertiment per recordar la prohibició d'estacionar al nucli antic. Era l'enèsima vegada que s'intentava divulgar entre els conductors la necessitat de no entrar al centre històric de la vila, per tal de potenciar-ne tot l'interès turístic i prioritzar-hi els vianants.