L'associació Amisol, d'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, serà l'encarregada, aquest estiu, de gestionar el bar de les revetlles setmanals de la plaça del Camp de Solsona, tasca que fins ara assumia el consistori de forma directa.

Amb aquest acord, la regidoria de Cultura vol ampliar la col·laboració amb Amisol, atès que l'assumpció d'aquestes tasques contribueix a la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat i la viabilitat del centre especial de treball. A més a més, l'Ajuntament valora el fet que es tracti d'una associació sense ànim de lucre dedicada a un dels sectors socials més perjudicats per les retallades en l'atenció a les persones. El resultat econòmic de la gestió de taules i cadires i la barra revertirà en favor de l'entitat.

Usuaris del taller ocupacional treballen a les revetlles de forma rotativa i, a més, Amisol contracta personal per completar l'equip de persones necessari per a una gestió eficient dels serveis. Amisol manté el sistema que s'ha seguit tradicionalment en aquests actes, que preveu la venda d'abonaments i de lloguer de cadires. Per dur a terme aquesta activitat, l'Ajuntament posa a disposició de l'entitat tot el material necessari. Així mateix, els tractes inclouen la vigilància en el decurs dels balls, per part de l'entitat, dels lavabos públics del monument de la plaça del Camp, si bé el consistori se n'encarrega de la neteja i el manteniment.