Realitzar treballs de fusteria i de ceràmica, elaborar pa, fer costura, pintar o fer de jardiner. Aquestes són les propostes de la Festa dels oficis que la regidoria d'Educació de Solsona organitza per a la població infantil el pròxim 9 d'agost de 6 de la tarda a 8 del vespre a la plaça del Camp. La participació és gratuïta i no cal fer inscripció prèvia. La iniciativa sorgeix arran de la bona resposta en les activitats similars per a famílies que es van organitzar en el marc de l'última Setmana del Medi Ambient.

La Festa dels oficis té per finalitat contribuir a omplir l'agenda estival dels nens i nenes de Solsona de totes les edats i les famílies amb "una proposta cohesionadora i d'integració, en tant que s'adreça al conjunt de la ciutadania, i que alhora posi en valor els productes artesans i artístics que es fan a Solsona", tal com explica la regidora d'Educació, Encarna Tarifa. Els participants hi aprendran el procés de transformació de productes artesans. I, tal com es planteja aquest esdeveniment, està pensat perquè durant dues hores els infants puguin provar diversos tallers. En cas de pluja, aquesta activitat es traslladarà a la Sala Polivalent.

Les empreses i comerços locals Flors i plantes Rendé Bertrans, Forn de Sant Joan, la fusteria Tribulet Xic, Jaume Gangolells, el taller Mans i Mànigues, Pintures Esteve Sances i La Tinalla col·laboren en aquesta nova iniciativa, sorgida arran de l'èxit de les activitats per a les famílies organitzades a final de maig en el marc de la Setmana del Medi Ambient.