La plaça de Sant Roc tornarà a ser epicentre del folklore infantil el pròxim 16 d'agost. L'organització de la trobada anual de gegantons ha enllestit la programació per a una jornada que inclourà novetats en la programació.

Els menuts que s'apuntin a la trobada entraran en el sorteig d'un nan i, a més a més, se'ls donarà un val per participar al taller de globoflèxia que se celebrarà a la mateixa plaça i que anirà a càrrec de l'empresa Regal i Festa. Paral·lelament, l'organització té a la venda els números per al sorteig d'un bou i dos nans de Carnaval.

Tot i que la festa és el dia 16 d'agost (Sant Roc), la prèvia començarà uns dies abans: com és habitual hi haurà ballets dels gegantons per als avis. Serà el dia 13 d'agost a les 5 de la tarda a la residència Pere Màrtir Colomés de Solsona.

Ja el dia 16 d'agost els actes començaran a les nou del matí amb una missa a la capella del sant. També hi haurà ball de l'àliga infantil i coca amb xocolata desfeta. A partir de les cinc de la tarda es podran començar a fer les inscripcions per ala trobada de Gegantons, que són gratuïtes i, a més a més, s'entra en el sorteig d'un nan. Paral·lelament, hi haurà un taller de globoflèxia a càrrec de l'empresa Regal i Festa. D'altra banda, també hi haurà la possibilitat d'acolorir dibuixos de gegants. Els participants a aquesta darrera activitat, que és gratuïta, entraran al sorteig de diferents regals.

A les 7 de la tarda els carrers del nucli antic de Solsona s'ompliran de festa amb la cercavila protagonitzada per la mainada i els seus elements folklòrics. Posteriorment, a les 8 del vespre i de nou a la plaça de Sant Roc, hi haurà el ball dels gegants bojos infantils i el Xut. També hi haurà ballets d'óssos, cavallets, drac, nans, àliga i gegantons. Els assajos dels diferents ballets -per fer-los cal tenir els elements o, en cas de no tenir-los, buscar algú que els deixi- començaran el pròxim dimecres, 30 de juliol i s'allargaran fins el 12 d'agost. Es faran a la plaça del Consell Comarcal del Solsonès.

D'altra banda, ja hi ha a la venda els números per al sorteig d'un bou i dos nans del Carnaval, fets per Manelet Casserras, que són exposats a l'aparador de Cal Davesas. Els matins dels divendres 1 i 8 d'agost, l'organització muntarà parada al carrer del Castell per vendre números, que valen 5 euros.