La història que dóna origen al santuari del Miracle estrena versió infantil. Un grup de tretze nenes solsonines, d'entre 5 i 15 anys, són les autores del conte Un Miracle amb ulls d'infant, que explica la llegenda des del punt de vista dels seus personatges i, fins i tot, dels seus escenaris.

La història dels germans Celdoni i Jaume, dos pagesos de la masia Cirosa als quals se'ls va aparèixer la nena verge, és relatada per les joves autores i té el suport dels dibuixos de la il·lustradora solsonina Lurdes Santamaria. Les nenes ja pensen ara en l'acte de presentació, que se celebrarà el 2 d'agost a les 7 de la tarda coincidint amb la Festa Major del Miracle i que tindrà la presència del pare Josep Maria Soler, abat de Montserrat.

La idea de fer un conte sobre aquesta història va ser de Conxita Colomés, àvia de la majoria de les autores i dinamitzadora del grup quan actuen com Les Tremendines, fent activitats, principalment a la residència de Solsona. Colomés explica que, amb motiu dels 550 anys de l'aparició de la Mare de Déu (l'any 2008), "moltes de les nenes ja van fer una representació i perquè es recordessin de la historieta, vaig proposar recollir-la en un conte".