Els treballs del Casal Cívic de Solsona estan molt avançats i la Generalitat de Catalunya preveu obrir-lo a principi del pròxim hivern, segons van explicar a aquest diari fonts del departament de Benestar Social i Família. El ple previst per aquest vespre, d'altra banda, posarà a votació el projecte d'urbanització de l'exterior d'aquest equipament, una obra que correspon a l'Ajuntament.

La urbanització preveu condicionar l'accés principal al Casal pel passeig del Pare Claret, tot respectant l'antiga entrada d'un edifici emblemàtic d'habitatges ja inexistent, que s'adequarà. El projecte planteja conservar el tapís verd i els castanyers d'aquest indret i connectar de forma amena el nou equipament amb la Sala Polivalent, que s'hi troba adjacent. L'arbrat serà tractat per millorar-ne l'aspecte i assegurar-ne la pervivència. Es construirà un vial a un sol nivell, sense voreres, i s'eliminaran les barreres arquitectòniques. El paviment consistirà en un enllosat de peces prefabricades de formigó que permetrà fer aflorar el tapís verd entre les seves franges. La intervenció també preveu la dotació de l'espai d'un nou enllumenat i la col·locació d'elements de jardineria i de mobiliari urbà. El termini d'execució previst és de cinc mesos i el pressupost, d'uns 95.000 euros. Aquesta setmana l'alcalde, David Rodríguez, i el director general d'Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa, han visitat les obres.

En l'ordre del dia del ple també hi figura l'aprovació dels comptes del 2013, diverses modificacions puntuals del POUM i una proposta de modificació d'horaris nocturns dels actes al carrer un dia de la festa major, arran d'una petició formulada per escrit per Joventut Solsonina. El govern està disposat a fer una excepció.