El Solsonès disposarà d'un espai socioeducatiu, els antics centres oberts que acullen principalment infants i adolescents amb necessitats socioeconòmiques o educatives. D'aquesta manera, el servei farà un treball integral amb l'infant i la seva família en coordinació amb els Serveis Socials. Així doncs, l'abast de l'espai socioeducatiu va més enllà de la tasca de repàs escolar.

La titular de Benestar Social i Família del Consell, M. Àngels Taribó, ha explicat que "era una proposta del govern comarcal des del primer dia de legislatura i finalment ho hem aconseguit". A més a més, ha especificat que "l'espai socioeducatiu del Solsonès serà itinerant per la comarca per tal d'apropar el servei a tots els infants i adolescents que ho necessitin".

Aquest és un dels serveis inclosos en el contracte-programa que el Consell té amb el departament de Benestar Social i Família. Aquesta setmana, el director dels Serveis Territorials del citat departament, Josep M. Forné, d'una banda, i el president del Consell Comarcal, Joan Solà, i M. Àngels Taribó, de l'altra, n'han signat la renovació. La principal novetat és l'espai socioeducatiu.

Taribó ha subratllat que amb aquest acord amb la Generalitat "no s'ha tocat l'aportació econòmica per desenvolupar les polítiques socials comarcals, la qual cosa significa una magnífica notícia que garanteix els programes i serveis que es dispensen actualment al Solsonès".