El Consell Comarcal del Solsonès acollirà la presentació del màster en Producció i Innovació Industrial dimecres que ve, 6 d'agost, a les deu del matí. Es tracta d'una iniciativa de formació dual adreçada als universitaris, els quals podran fer pràctiques en una empresa del Solsonès.

Aquesta proposta acadèmica és atractiva per a les persones llicenciades i graduades del Solsonès, atès que es tracta de formació dual teòrica a l'Escola Superior de Disseny-ESDI (Universitat Ramon Llull) de Sabadell concentrada en un dia de la setmana i els quatre dies restants aplicació de coneixements en una empresa del Solsonès o altres comarques.

El Gremi de Fabricants de Sabadell becarà del 100 % les quinze places disponibles del màster en Producció i Innovació Industrial. El curs va adreçat a llicenciats/graduats en: administració d'empreses, enginyeria, econòmiques, comerç internacional, disseny, informàtica i química.

Així mateix, la durada del màster serà d'octubre del 2014 a juliol del 2015. Per assistir a la presentació cal confirmar assistència prèvia enviant un correu electrònic a l'adreça promocioeconomicaconsell@gmail.com.

El màster es basa en la formació dual superior entre la teòrica a la universitat i la formació pràctica a peu d'empresa. En total, el curs consta de 1.500 hores (300 de lectives i 1.200 d'aplicació de coneixements a l'empresa). Aquest màster va en la direcció que han mostrat diversos experts d'adaptar l'oferta acadèmica a la demanda industrial i empresarial real a través del model de formació dual.

Aquest sistema al Solsonès es començarà a desenvolupar amb el cicle de grau mitjà de Manteniment Electromecànic i Processos Industrials, estructurat també a partir de la formació dual entre l'Escola Arrels II i diverses indústries del Solsonès.

Ja hi ha empreses interessades al Solsonès per tal de desenvolupar aquest màster en el seu vessant pràctic però segueix obert a poder-ne incorporar més abans d'iniciar el curs. Per tant, el màster també s'adreça a empreses que tinguin voluntat d'innovació i vulguin acollir llicenciats/graduats.

El Gremi de Fabricants de Sabadell i l'Escola Superior de Disseny de la Universitat Ramon Llull impulsen aquest màster amb la col·laboració de la Fundació Sostenibilitat i Canvi Climàtic i la Fundació Gremi de Fabricants de Sabadell.