Una setantena d'obres en equipaments, serveis i zones d'esbarjo, una quinzena al Vinyet, una vintena al nucli antic i una setantena a la resta del municipi. Es recullen en el Pla d'Actuacions de Millora Urbana (PAMU) de Solsona, un document de treball intern amb què el govern municipal prioritza des de fa més d'un any les obres pendents per aconseguir una Solsona perfecta" en l'àmbit urbanístic.

Es tracta d'un compendi d'obres, algunes de les quals ja s'han executat, que es va posant en pràctica en funció de la disponibilitat financera i de recursos humans de l'Ajuntament, i que es va actualitzant. A més, inclou actuacions que no són de competència municipal però que serveixen de guia per a l'executiu per fer-ne un seguiment i pressionar les administracions de les quals depèn, com, per exemple, la millora de la carretera de Solsona fins al Port del Comte.

Entre les desenes d'intervencions que preveu el PAMU, hi ha l'arranjament de l'aparcament adjacent al Club Sant Jordi; la creació d'un parc infantil al Camp del Molí i un altre dins el nucli antic; l'ampliació del cementiri -ja realitzada-; la implantació de la fibra òptica a la ciutat; l'enjardinament de l'exterior del Casal Cívic; el condicionament d'un nou tanatori i un espai per a funerals civils en un nou emplaçament; l'adequació del Parc de Bombers; la millora de les xarxes de clavegueram i enllumenat; l'obertura de la biblioteca comarcal, i l'arranjament del paviment de diversos vials al Vinyet, el polígon industrial Pronisa i el sector del Tossal.

"El PAMU vol establir uns criteris clars d'actuació, per exemple, si afecta un espai molt transitat; si ha de beneficiar uns usuaris amb un perfil de col·lectiu especial, o si requereix més o menys recursos", explica l'alcalde. A més, "també és un full de ruta per elaborar els pressupostos anuals de l'Ajuntament". El batlle va exposar en què consisteix aquest document, a grans trets, en la trobada que dimecres va tenir amb els ciutadans (vegeu Regió7 de dijous), durant la qual també va explicar tot l'afer sobre les retribucions de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), en què està implicat.