Avui la zona de la tribuna hi haurà més espectadors que segueixin el concurs de gossos d'atura que té lloc a Odèn. Els organitzadores del concurs han ampliat el nombre de seients a la tribuna, des d'on es pot contemplar la competició a resguard del sol d'agost, que als paratges del Montnou d'Odèn pica fort a causa de l'altitud de l'indret.

Els grans noms d'aquest tipus de campionat han confirmat la seva participació al concurs que té lloc avui. Per aquest motiu els organitzadors esperen que el públic gaudeixi d'un espectacle caní que satisfarà a tothom. A més a més de pastors de la talla d'Hilari Novillo, José Maria Pleguezuelos o el francès André Colobert, el concurs d'Odèn també tindrà la presència del pastor local Florenci Serra, que amb la seva gossa Perlava aconseguir el subcampionat de Catalunya el 2011.

En el certamen d'aquest any hi haurà la participació de deu gossos de la raça border collie (el concurs és adreçat exclusivament a aquesta raça de gossos), acompanyats dels seus respectius amos; tot i que els autèntics protagonistes del concurs són els animals, que fan evolucionar el ramat d'ovelles davant de la mirada meravellada del bon grapat d'espectadors que cada any es concentren a l'indret on se celebra el concurs.

El concurs de gossos d'atura d'Odèn, en aquests moments, no puntua per al campionat que organitza la Federació Catalana de Concursos de Gossos d'Atura. L'Ajuntament del municipi, però, vol que el certamen que té lloc al Solsonès guanyi rellevància. Consideren que l'exigència que es demana per participar-hi i el fet que els millors pastors d'aquests tipus de concursos es donin cita a Odèn cada any, són arguments suficients perquè el concurs de gossos d'atura del municipi entri en el circuit del campionat català. És per aquest motiu que l'Ajuntament d'Odèn manté converses amb la federació. "Nosaltres aspirem que el concurs d'Odèn formi part del campionat, ja que té un nivell molt potent i això ens fa ser optimistes de cara al futur. Seria una gran notícia, que en formés part", explica Andreu Alet, alcalde d'Odèn. A més, l'any passat el concurs va recuperar el format clàssic per guanyar en espectacularitat. Un fet que el públic va agrair perquè va quedar satisfet.