L'entrada de llambordes del que havia de ser el luxós complex turístic del Llac de Linya (a Navès) condueixen el visitant a un camí rural que porta als grans camps del municipi.

No desemboquen a la seixantena de xalets per a turistes, tal com s'ha promès en reiterades ocasions. Dinou anys després d'anunciar el projecte estrella que havia de significar un revulsiu per al Solsonès, amb el mític futbolista i entrenador Joahn Cruyff com a imatge promocional, s'ha executat un passadís de llambordes. El govern de Navès ha perdut l'esperança que s'hi executi la urbanització per a butxaques adinerades. Preveu que en els propers anys s'hi continuï llaurant camps.

"Les obres d'urbanització estan aturades des de fa uns dos anys. I la qüestió pinta malament", anuncia l'alcalde de Navès, Josep Maria Casafont. La il·lusió d'anys endarrere, que més tard es va transformar en tímida esperança, ara és escepticisme total. "No s'hi farà res", assegura. Casafont considera que si durant els anys de bonança econòmica, amb la febre constructora que havia al país, no es va construir el complex turístic, ara és impossible desenvolupar-hi el projecte. "No es trobarà finançament", considera.