L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer Bages, Berguedà i Solsonès oferirà més serveis a la comarca. L'entitat ho ha aconseguit gràcies a la coordinació del Consell Comarcal, que ha facilitat que la Diputació de Lleida doni un ajut de 15.000 euros a l'entitat perquè pugui oferir diversos serveis als familiars de les persones que pateixen aquesta malaltia degenerativa. L'associació tindrà tres professionals contractats: una psicòloga, una metgessa i una treballadora familiar. A part, també disposa de voluntaris.

La presidenta de l'entitat, Rosa Riera, explica que "alguns serveis es poden oferir des de Manresa, però d'altres no". Posa d'exemple que "no es pot pretendre que els malalts facin cada dia 100 quilòmetres per fer uns tallers de psicoestimulació". Per aquest motiu, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer va veure, fa anys, la necessitat de col·laborar amb una entitat local per oferir tallers. Una actuació que comportava un cost anual. Per aquest motiu s'ha buscat la implicació de les administracions.

Fins ara s'oferien tallers. A partir del mes d'agost ja es disposa d'una treballadora familiar que va a domicilis. La psicòloga portarà tots els grups d'ajuda mútua, que donarà suport als familiars perquè sàpiguen com han d'actuar.

"Totes les persones contractades són de Solsona, tot i que a la junta hi ha gent de tot arreu". Tots els serveis que ofereix l'associació son gratuïts excepte els d'atenció domiciliària, que són a tres euros cada hora. A partir del l'1 de setembre començaran els grups d'ajuda mútua al local, a les proximitats de la plaça de Sant Roc.