Les persones amb mobilitat reduïda tindran per primer cop un espai reservat a la plaça Major per assistir als ballets tradicionals de la Festa Major de Solsona. L'Ajuntament facilitarà a aquests ciutadans vuit places a l'entarimat adjacent al de les autoritats locals el dia 8 de setembre al migdia.

La proposta neix de la voluntat del consistori solsoní que tots els col·lectius de ciutadans puguin gaudir de les tradicions de la capital comarcal. I és que, tot i que és una prova pilot, s'estudiarà la possibilitat de tenir un espai similar durant els actes del Corpus.

Atès que aquest any és la primera vegada que s'ofereix aquesta possibilitat, l'Ajuntament de Solsona ho considera una prova pilot. "D'aquesta manera, importem una iniciativa que es du a terme a la Patum de Berga i que ens sembla una molt bona idea per atansar la festa a tothom", argumenta l'alcalde, David Rodríguez. Tot i això, reconeix que, per les dimensions de la plaça, és complicat trobar un espai amb aquesta finalitat. "Estem condicionats per les limitacions d'espai", matisa. A partir d'aquesta edició, "valorarem si realment és un incentiu per acostar a la plaça un públic que fins ara ho tenia complicat", afegeix.

Aquest any, doncs, servirà per comprovar si la iniciativa té la resposta que s'espera. La voluntat és consolidar aquest espai.