"No tenim cap mena d'inconvenient a senyalitzar els horaris de gravacions d'anuncis a la carretera de la Llosa quan se'ns comuniquin amb antelació, independentment de si cobrem o no una taxa a les productores". Ho va afirmar ahir a aquest diari l'alcalde de Guixers, Marià Chaure, després que alguns veïns de la vall de Lord que diàriament fan la carretera per motius laborals critiquessin que no s'informi amb antelació dels talls de trànsit que comporten els nombrosos anuncis que es roden a la zona.

Chaure va explicar que la primera institució a conèixer la intenció de les productores cada cop que volen rodar un espot és la Diputació de Lleida. Al consistori, en canvi, són els Mossos d'Esquadra, els que fan arribar la comunicació. "Normalment amb uns tres des d'antelació, però en algun cas ens hem trobat que ens ho han dit quan ja han gravat", va afegir.

Per tot plegat, diu l'alcalde, "mirarem a quina institució pertoca comunicar als veïns els talls", però va avançar que "a l'Ajuntament de Guixers no tenim cap inconvenient a fer un cartell tipus amb el qual puguem informar dels dies i hores dels talls". Tot això, va remarcar, "independentment de si cobrem o no, perquè tenim l'obligació de fer-ho". De fet, destaca que els diners que recapten amb la nova taxa per rodatge d'anuncis (de 700 euros per espot i 500 en cas que només requereixi sessió fotogràfica) "van a parar a les arques municipals i, per tant, reverteixen positivament al conjunt del municipi".