El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha organitzat una exposició sobre les pinyes del món i una xerrada amb el professor Martí Boada. Es tracta de dues activitats obertes a tothom que complementen la conferència internacional sobre pins del Mediterrani que la setmana que ve acollirà el centre de recerca solsoní.

D'aquesta manera, des del dilluns, 22 de setembre, i fins al 10 d'octubre, la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal mostrarà més de 80 pinyes del món, acompanyades de plafons explicatius i acícules d'algunes de les espècies. Es podrà visitar de 10 a 2 de dilluns a divendres i de 4 a 7 de la tarda de dilluns a dijous.

D'altra banda, el 24 de setembre a les 8 del vespre, el doctor Martí Boada farà una xerrada sobre els pins del món a la sala gòtica de la mateixa seu comarcal. Boada és professor titular del departament de Geografia i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Segons explica el CTFC, al món s'hi troben fins a 615 espècies de coníferes diferents, de les quals se'n podrà veure una mostra a l'exposició. Aquests boscos, com la resta de formacions boscoses del planeta, han estat històricament aprofitats per l'ésser humà.