Els ajuts per a despeses escolars per als alumnes de la comarca han incrementat respecte a l'any passat. El Consell Comarcal ha atorgat, aquest curs, un total de 10.723 euros a 210 alumnes de la comarca, el 22% més que en el curs passat. El nombre d'alumnes beneficiaris també ha augmentat de 46, ja que l'any passat es van atendre 164 escolars.

El balanç l'han fet els Serveis Socials del Solsonès un cop tancat el termini d'admissió de sol·licituds. Els ajuts, que inclouen llibres de text, material escolar a reutilització de llibres, són concedits als alumnes d'educació infantil, primària i secundària (és a dir, des de P3 fins a 4t d'ESO). Es destinen a les famílies en funció del seu barem econòmic. D'aquesta manera, es poden donar quatre casos: se'ls pot denegar o se'ls pot concedir un ajut del 25%, del 50%, o bé del 75%.

En concret, per al curs 2014-2015, s'han concedit 66 ajudes a infants d'Educació Infantil, 107 d'Educació Primària i 37 d'Educació Secundària.

La consellera comarcal responsable de Serveis Socials, M. Àngels Taribó, apunta que és una preocupació que "el marc econòmic pugui ser un impediment per la igualtat d'oportunitats en l'accés a les escoles". Per aquest motiu, afegeix que "ens plau haver creat aquest programa d'ajut comarcal per tal que cap infant comenci el curs sense tot allò que necessita".

Després de valorar el balanç dels ajuts destinats a despeses escolars per a aquest curs afegeix que "és el tercer any i l'experiència ens permet poder ajustar la normativa cada vegada més a les necessitats reals de la comunitat educativa".

El Consell Comarcal del Solsonès finançarà aquestes despeses per mitjà de la partida d'Ajut d'Urgència Social de la Diputació de Lleida, així com una part a través del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.