La campanya "Tracta'm bé", impulsada pel Consell Comarcal i l'Ajuntament de Solsona per detectar situacions de risc que afecten la gent gran, ha arribat als bars i restaurants. Tal com es va fer amb el comerç de proximitat, ara, els establiments de restauració que s'adhereixin a la campanya col·laboraran en la prevenció i detecció de situacions de risc entre aquest col·lectiu. Amb això, s'espera arribar a la població masculina amb més facilitat.

La campanya fa una crida a aquest tipus de locals perquè col·laborin en la prevenció dels abusos dels quals és susceptible el col·lectiu de la gent gran. Com es va fer amb els comerços, se'ls identificarà amb el distintiu "Establiment amb tracte". Les responsables de la campanya han optat per fer-la arribar a bars i restaurants després de la bona acollida que ha tingut l'acció entre els establiments de proximitat. De moment, s'ha contactat amb el Gremi d'Hostaleria del Solsonès i amb més de 25 bars i restaurants.

Arribar a més homes

Fonts del Consell Comarcal expliquen que, per mitjà de les boti-gues, s'ha arribat a un nombre més alt de dones. Ara, a través de bars i restaurants "s'espera fer-ho al sector masculí amb més facilitat". Aquesta acció considera que els establiments són observatoris privilegiats a l'hora de detectar situacions de risc entre la gent gran (com pèrdua de memòria o aïllament), ja que diàriament o periòdicament poden parlar amb la clientela d'avançada edat i detectar canvis. Des dels Serveis Socials Bàsics es va creure interessant incorporar-los com a agents de detecció i, així, prevenir amb antelació qualsevol tipus de problemàtica. A banda de l'adhesiu "Establiment amb tracte", amb el qual indicarà que està conscienciat sobre la necessitat de prevenir qualsevol tipus d'abús, els responsables del local es posaran en contacte amb els serveis socials pertinents en cas que observin alguna possible situació de risc.

A banda dels bars i restaurants amb els quals s'ha contactat, ja hi ha 130 establiments de proximitat al conjunt de la comarca que es van adherir a la campanya a l'inici d'aquesta acció. Ara, "Establiment amb tracte" vol fer extensiva aquesta col·laboració a entitats financeres i gestories del Solsonès. Es creu que poden actuar com a agents detectors de situacions d'abús econòmic envers la gent gran.