Desenes de pilots, amics, familiars i socis del Motor Club Solsonès van acompanyar ahir el vespre el jove pilot solsoní Miquel Pujol i Canal en la rebuda institucional que li va oferir l´Ajuntament. El títol de campió d´Espanya d´Enduro en la categoria Trofeu Júnior, assolit el cap de setmana del 18 i 19 d´octubre a Priego de Còrdoba, culmina un any excel·lent per al pilot de 17 anys, que de moment també va al capdavant del campionat de Catalunya en la seva categoria.

Va arribar fins davant del consistori damunt les dues rodes i amb una senyera i escortat per l´estrèpit de nombroses motos. Al vestíbul donava la benvinguda la KTM amb què s´ha proclamat campió en la seva especialitat. Davant d´una atapeïda sala de plens, Miquel Pujol va agrair l´acte coorganitzat per l´Ajuntament i el Motor Club Solsonès i va atribuir part dels seus mèrits a la família, els amics, l´equip WP Eric Augé i els sponsors, com Ara Lleida i Motocard. "Sense ells hauria estat impossible", va dir.

L´alcalde, David Rodríguez, va desgranar el seu extens palmarès, concentrat en pocs anys des que el 2008 va quedar tercer en la categoria alevina de la Copa Catalana d´Enduret. Fins ara ha fet vuit podis en la Copa Catalana d´Enduret, Resistència, Endurades, Enduro i el Campionat d´Espanya. A més, enguany s´ha estrenat competint en el Mundial. "Salvant les distàncies, a Cervera tenen Marc Màrquez, i a Solsona celebrem tenir el Miquel Pujol", va expressar el batlle.

Rodríguez va aprofitar l´ocasió per felicitar la ingent tasca organitzativa del Motor Club Solsonès en l´inici del Mundial d´Enduro a la ciutat i va manifestar el seu desig que el municipi repeteixi com a seu el 2016: "Ara, amb més motiu que mai, tenint un campió d´Espanya, hem d´aconseguir que la prova torni a Solsona i el pilot pugui competir a casa".

En representació del Motor Club Solsonès, el seu president, Marià Chaure, també es va desfer en elogis cap a Miquel Pujol. "És un dia per treure pit perquè ens ha fet un regal que agraïm molt". Va manifestar que el jove pilot aporta al club "la trajectòria que sempre hem buscat". Chaure va predir que en un futur, més d´una vegada tornaran a rebre l´esportista a la sala més noble del consistori per felicitar-lo.

L´homenatjat va signar el segon llibre d´honor de l´Ajuntament i va rebre una reproducció del drac, una figura que reben tots els esportistes que han assolit algun mèrit destacat d´àmbit nacional, estatal o mundial. Anteriorment han estat guardonats el pilot de ral·lis tot terreny Carles Solé (2004), el Club Futbol Solsona (2007 i 2013) i els atletes Sílvia Leal (2012) i Sancho Ayala (2013).