"Aules amb tracte", la iniciativa que pretén promoure els bons tractes dels infants envers la gent gran, tornarà a ser present a totes les escoles del Solsonès durant aquest curs. El projecte, emmarcat dins la campanya pionera "Tracta'm bé", impulsada pel Consell Comarcal i l'Ajuntament de Solsona, proposa tres activitats adaptades a cada cicle de primària.

El projecte parteix de quatre premisses: el reconeixement a la interacció i la comunicació, l'empatia i la negociació.

D'aquesta manera, els més petits -alumnes de cicle inicial- faran l'activitat anomenada "Un dia seré gran, molt gran". L'objectiu és que els infants es posin a la pell d'una persona d'edat avançada i s'imaginin com serà la seva vida quan arribin a la seva edat. Ho hauran de reflectir en un dibuix. Els alumnes de cicle mitjà, en canvi, rebran a l'escola la visita d'una persona gran que els parlarà de la seva vida, amb la infància com a punt de partida, dins l'activitat "Un dia vaig ser petit, molt petit". Després hauran d'omplir un formulari i plasmar com es veuen ells quan siguin grans. Finalment, per al cicle superior, s'ha programat "Contes per fer-se gran", activitat amb la qual es treballarà la resolució de conflictes i la negociació a través de contes on apareixen situacions complexes relacionades amb la tercera edat.

A més a més, properament s'editaran cartells on apareixen dibuixos i fragments de textos dels alumnes solsonencs que van participar en la darrera edició d'"Aules amb tracte".