Demostrar que el sector forestal pot ser "emergent, tecnològic, capdavanter, innovador i útil a diferents sectors". És l'objectiu principal que busca el pla d'acció impulsat des del Solsonès per diferents entitats forestals, ens locals i departaments de la Generalitat per tal de donar un impuls en una comarca "on hem tingut diferents ensurts des del punt de vista empresarial", en paraules del conseller d'Agricultura i president del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Josep Maria Pelegrí. El projecte té el suport dels propietaris de boscos, els quals valoren la transversalitat de la proposta. "Tot i que hi ha accions que fa molt temps que plantegem des del sector, potser mai no s'havia plantejat com un repte compartit", va remarcar Joan Rovira, secretari general del Consorci Forestal de Catalunya.

El pla s'emmarca en el període 2015-2020 i, segons van remarcar les diferents parts implicades, lluny de ser un document més, "s'hi han de materialitzar accions concretes".

Pelegrí, d'altra banda, va definir l'elaboració del document com "un exemple de participació" atès que, més enllà d'organitzacions forestals, s'hi han implicat entitats com el Centre d'Empreses Innovadores o bé el departament d'Empresa i Ocupació, a més a més de l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal.

En aquest sentit, Joan Rovira, del consorci que agrupa propietaris forestals d'arreu del país, va destacar que això posa de manifest que "més enllà de veure el bosc com una cosa molt maca, s'hi veu la possibilitat de crear llocs de treball".