Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys va atendre aquest 2014 un miler de persones en el conjunt de programes i serveis que desenvolupa. L'aparició l'octubre passat d'una segona entitat caritativa a l'arxiprestat promoguda directament pel bisbat (Càritas Parroquial) no ha impedit a l'associació incrementar el nombre socis i també de voluntaris, al voltant de la quarantena de persones.

El president de l'entitat, Josep Montanyà, es mostrava ahir satisfet de la resposta tant dels voluntaris com de la comunitat. "Els donatius que hem rebut fan possible l'exercici de tots els nostres serveis per poder ajudar els que més ho necessiten", assegurava. Entre els programes que va portar a terme l'any passat, que han arribat a prop de 300 usuaris, hi ha l'acollida i seguiment a famílies amb risc d'exclusió, assessorament jurídic per a immigrants, classes de llengua, voluntariat o inserció laboral, des de la Fundació Volem Feina.

Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys es fa càrrec de la distribució dels aliments frescos del Rebost Solidari, en el marc del Fons d'Emergència Social de Solsona, que impulsen conjuntament amb Serveis Socials i Creu Roja. D'altra banda, l'entitat està pendent de tancar el comptes del 2014, que es faran públics properament en l'assemblea anual. L'any 2013, el 80% dels ajuts socials es van destinar a lloguers i hipoteques.