Un projecte supramunicipal i publicoprivat que treballa per la dinamització econòmica i social del territori. Així es pot definir la nova Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona que els ajuntaments i les entitats empresarials dels dos municipis del Solsonès i el Bages han posat en marxa, en una iniciativa singular i pionera a Catalunya. El nou projecte es va presentar ahir a la tarda a l'ajuntament de Solsona amb la presència dels alcaldes i els representants de les entitats empresarials dels dos municipis.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va definir la iniciativa com "una manera diferent de relacionar-nos les entitats públiques i privades del territori per tal de dinamitzar l'economia" i espera que sigui "un referent arreu del país". Per a Rodríguez, la clau de l'èxit de l'agència "és la col·laboració publicoprivada", i va reconèixer que després "de viure molts anys d'esquena hem vist que els dos municipis junts podem optimitzar recursos i rendibilitzar esforços". Per la seva banda, l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va posar en relleu que la nova agència "passa a l'acció i volem resultats immediats", i que la col·laboració amb els agents privats és "la millor garantia de la continuïtat del projecte" més enllà dels partits polítics que governin.

D'altra banda, el president d'Empresaris per al Solsonès, Miquel Àngel Montaner, destacava que la nova agència aporta a les empreses "una nova manera de relacionar-se amb l'administració que serà una eina útil per al desenvolupament del territori". Una opinió que compartia el president de l'Associació d'Empresaris de Cardona, Ramon Vilajosana, que afegia que un dels valors del nou projecte és que "no engruixeix estructures i és un model molt eficient".