Ja fa dos anys del tancament de Tradema i les promeses de la Generalitat de trobar una alternativa per mantenir l'activitat industrial a les instal·lacions no s'han complert. La majoria d'exempleats de la que era la gran empresa del Solsonès, una quarantena, continua sense feina, i aquesta setmana el grup més nombrós es queda sense prestació d'atur. Mentrestant, veuen com l'empresa no té relleu i s'està desmantellant.

Davant aquesta situació, els extraballadors demanen que es reactivi la taula de xoc, formada per agents polítics, econòmic i socials i que es va crear arran del tancament, per "veure cap on es treballa i si hi ha alguna alternativa viable per als exemplats de Tradema". Així ho apuntava ahir Jordi Casas, l'expresident del comitè d'empresa de Tradema, alhora que assegurava que "els treballadors es troben en una situació delicada perquè encara no han trobat feina i al grup més nombrós l'atur se'ls ha acabat".

Gairebé la meitat de la norantena de treballadors que no es van acollir a les prejubilacions ni van traslladar-se a la planta de Linares no han trobat feina i el grup més important acabava la prestació d'atur aquest 15 de febrer. Segons Casas, la majoria són persones més grans de 45 anys, amb les dificultats de reinserció laboral que això comporta, i amb un perfil professional molt concret.