Els treballs de manteniment de la xarxa de camins d'interès comarcal del Solsonès, previstos en el conveni signat entre el Consell Comarcal i el departament de Medi Ambient i Territori de la Generalitat, van finalitzar el mes de febrer passat. Els objectius de la reforma eren millorar l'estat de conservació dels camins, augmentar-hi la seguretat viària i disminuir el risc d'incendis.

En els 14 camins d'interès comarcal arreglats, s'ha realitzat la neteja i el reperfilat de cunetes en terra al llarg de 8,5 km, i s'han netejat més de 5 km de cunetes de formigó i 15 embornals de pedres i terres per tal de millorar l'escorrentia superficial i retirar terres en xarxes de protecció de talussos. A més, les brigades han realitzat el manteniment de la vegetació ruderal al llarg de 137 km i han pintat les línies laterals dels camins en 52 km. La intervenció ha suposat una inversió de 129.129 euros.

Per agilitzar al màxim els treballs, van intervenir-hi tres equips: un al nord, als municipis de la Coma i la Pedra, Guixers i Odèn; un al centre, a Castellar de la Ribera, Pinell, Lladurs, Navès i Clariana de Cardener; i un tercer que es va encarregar dels municipis situats al sud de la comarca: Riner, Pinós i la Molsosa.