La declaració del president del Consell Comarcal del Solsonès i alcalde de Riner, Joan Solà (CiU), dilluns passat davant la magistrada del Jutjat Penal número 3 de Lleida, en què va admetre implícitament haver comès un delicte d'aixecament de béns en traspassar irregularment a un prestador de confiança les seves finques familiars, fa nou anys, per no perdre'n la propietat, ha provocat reaccions de crítica i reprensió entre les principals forces polítiques de la comarca.

El batlle de Solsona, David Rodríguez, afirma "com a alcalde i a títol individual" que qui ha fet una cosa malament i ocupa un lloc que representa el conjunt dels solsonins "ha d'actuar en conseqüència". Segons Rodríguez, tothom qui exerceix un càrrec públic rellevant, com és ara la presidència del Consell Comarcal, "ha de ser exemplar en tots els àmbits de la seva vida". "Si reconeix haver comès un delicte davant del jutge", argumenta fent referència a la confessió de Solà, "no pot estar al capdavant d'una institució".

No obstant això, Rodríguez espera que Solà faci pública la seva posició sobre l'assumpte i remarca que, ara com ara, no li demana públicament la dimissió.