Les Caramelles de Solsona recuperaran enguany la cançó titulada 'l'Americana, cançó de Caramelles', obra del solsoní Ramon Pujol i Llanas (1882-1949), amb lletra del berguedà Bonaventura Ribera i Ribó (1879-1931). Es tracta d'una peça que data del 1903 i que s'anomena Americana, amb un ritme de ball que es va introduir al país a finals del s. XIX. Segons la directora de l'Orfeó Nova Solsona, Anna Camps, "aquesta obra deuria ser un dels primers intents d'americana a Solsona". Com cada any, la cantada de Caramelles tindrà lloc diumenge de Pasqua al matí amb un itinerari dels cantaires per 25 punts del nucli urbà a partir de dos quarts d'onze del matí.

L'actuació es complementarà amb les cançons de l'Esplai Riallera i el ball de Caramelles que oferirà l'esbart dansaire 'També Canta l'Ocellada', acompanyat de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, en una desena de parades. En total hi participaran una setantena de cantaires i músics, si bé no tots realitzen el recorregut complet.

La cantada de Caramelles s'organitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solsona, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, l'esbart dansaire 'També Canta l'Ocellada' i els Trabucaires.