El Consell Comarcal del Solsonès va iniciar, la setmana passada, les obres d'habilitació d'alguns camins de la comarca per a la prevenció d'incendis forestals. Es tracta de la continuació de les actuacions que es duen a terme anualment de forma coordinada amb els ajuntaments de la comarca. Enguany, aquests treballs suposaran l'arranjament de més de 24 km de camins comarcals d'interès forestal, i està previst que l'actuació finalitzi a mitjan abril.

En total, s'intervindrà en cinc camins dels termes municipals de Navès, Olius i Lladurs. La traça del camí no es modifica en cap cas amb la finalitat de no impactar negativament sobre el paisatge. Es tracta, per tant, d'una millora de la plataforma del camí per permetre el pas dels vehicles en cas que fos necessària una intervenció urgent, per incendi forestal, per emergència o per activitats de gestió forestal sostenible.

Les obres, que tenen un cost total de 42.967,10 euros, inclouen el repàs i piconatge de l'esplanada dels camins; l'eixamplament d'aquests, si s'escau; la neteja i el perfilament de les cunetes, i la formació de trencaaigües per evitar que la pluja malmeti la plataforma dels camins de terra. En alguns casos, també inclou el formigonatge de trams que estan en mal estat.