Els cuidadors i cuidadores de persones dependents del Solsonès disposen, des d'aquest mes de març, d'un grup de suport. Es tracta d'una iniciativa que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Solsonès amb l'objectiu que el cuidador o cuidadora pugui expressar les seves preocupacions i, a la vegada, adquirir competències per abordar la sobrecàrrega que suposa tenir cura d'una persona dependent.

Segons la responsable de Benestar Social i Família del Consell, Maria Àngels Taribó, aquest "és un projecte necessari que el Consell tenia pendent de fa temps" i se suma al suport directe que ja es presta a través del Xec Servei amb atenció a les llars. La desena d'usuaris que formen part del grup de suport, que han estat derivats des de Serveis Socials Bàsics, valoren molt positivament les sessions pel fet de compartir les problemàtiques amb altres usuaris que es troben en la seva mateixa situació.

El nou servei està dividit en deu sessions d'una hora i mitja que es duran a terme fins al mes de maig al Consell Comarcal. El contingut que s'hi tracta està adreçat als usuaris que tenen cura d'una persona dependent i passen per valorar quines són les necessitats del cuidador, aprendre a gestionar l'estrès que pot suposar la cura, donar nocions de cures bàsiques i pautes alimentàries, aprendre tècniques de mobilització i familiaritzar-se amb els aparells per facilitar l'atenció.