L'alcalde d'Olius, Ramon Sala, encapçalarà de nou la llista que CiU presentarà a les properes eleccions municipals del 24 de maig. Aquesta serà la quarta vegada que Sala es posa al capdavant de la candidatura, que, aquest cop, renova la meitat dels seus membres respecte dels comicis de fa quatre anys, ja que dels catorze membres de la llista en repeteixen sis. En cas de ser la llista guanyadora, seria la quarta legislatura consecutiva de Ramon Sala com a alcalde d'Olius, un càrrec que ostenta des del 2003.

Tot i que les tres primeres posicions de la llista són de continuïtat, amb les actuals regidores Marta Moreno de número 2 i Maria Àngels Taribó de 3, la candidatura aposta per la incorporació de cares noves, com Robert Moles (4), Raül Viladrich (5) i Pilar Cases (6). Completaran la llista, amb un ordre que encara està per acabar de definir-se, Josep Montaner, Eva Torrent, Valentí Sala, Xavier Vitutia, Joan Puig, Mercè Gilabert, Jordi Viladrich i Lluís Montanyà.

Segons explicava ahir l'actual alcalde i candidat a la reelecció, Ramon Sala, es tracta d'una candidatura que s'ha treballat de forma "molt acurada i coherent" i que està forma per "persones de sectors diversos i de les diferents parròquies". Per a l'alcaldable de CiU a Olius, la promoció econòmica del territori i una acurada gestió dels recursos municipals que permetin, entre altres coses, mantenir els impostos seran alguns dels eixos de la nova candidatura.

En els darreres eleccions muncipals del 2011, CiU va treure cinc regidors a l'Ajuntament d'Olius enfront dels dos d'ERC. Des del 2013, però, els convergents governen amb quatre membre, després que l'executiu apartés el regidor d'Urbanisme, Indústria i Obres, Antoni Márquez, per discrepàncies. Márquez, que havia format part del govern durant deu anys, va decidir continuar al consistori però com a regidor independent.