El Consell Comarcal del Solsonès ha començat les obres per millorar l'ús turístic del patrimoni cultural barroc que hi ha a la comarca. El projecte contribuirà a afavorir l'accessibilitat de nou esglésies i a la millora de punts d'interès barroc del Solsonès per tal de fer visitables els seus retaules.

Els municipis on es faran les actuacions són Lladurs, Sant Llorenç de Morunys, Pinell, Llobera, Pinós, la Molsosa i Riner. En aquest últim, hi trobem el retaule barroc del santuari del Miracle, considerat una joia del barroc català. Alhora, a la Casa Gran del Miracle, s'habilitarà un espai de divulgació, orientació i projecció del barroc de tota la comarca, on s'aplicarà noves tecnologies per a la seva museïtzació.

Els treballs costaran 421.000 euros i el Consell Comarcal disposarà d'un ajut del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de 378.699,34 euros, dins la línia de subvencions per al desenvolupament de Plans de Foment Territorial del Turisme. També es té el suport de les entitats turístiques privades, dels ajuntaments dels municipis implicats, de la Diputació de Lleida, de les parròquies i del bisbat de Solsona, del Museu Diocesà Comarcal i de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.