Reduir el risc d'accidents de trànsit provocats per animals i també els danys a l'agricultura i la ramaderia que posen en risc la supervivència de moltes explotacions agràries. Aquests són dos exemples dels beneficis de la caça per al territori i que ahir es van destacar en la jornada tècnica "Imatge i percepcions socials vinculades a la caça" celebrada a la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, a Solsona.

L'objectiu principal de la jornada era donar a conèixer què és la caça i va incidir en la necessitat de canviar la seva imatge, sobretot en entorns urbans. La matinal va tenir la presència del subdirector general d'activitats cinegètiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ruiz, que va destacar que actualment es treballa més en la valoració dels danys que no en la planificació cinegètica. Ruiz també va posar en relleu que el nombre de caçadors ha disminuït i la seva edat ha augmentat, ja que "un de cada tres caçadors català està jubilat".

La jornada va tenir la presència de Karine Saint-Hilaire, directora de la Federació del Migdia-Pirineus, que va exposar el paper de les federacions de caçadors a França i va posar en evidència les deferències normatives i organitzatives que hi ha entre els dos països en aquesta matèria.