El Consell Comarcal del Solsonès ha rebut llum verd per adequar la primera planta del monestir de Sant Llorenç de Morunys com a centre d'interpretació turística de la vall de Lord. Les obres, que és previst que es duguin a terme durant aquest 2015, s'iniciaran a final de l'estiu. El pressupost total del conjunt de treballs previstos és de 89.692,41 euros.

Amb aquesta actuació es busca millorar i ampliar l'oferta i els serveis turístics a la vall de Lord i adequar el conjunt del museu com a centre d'interpretació turística per tal de complementar el del Solsonès, ubicat a l'oficina de turisme a la capital comarcal. També pretén millorar i ampliar l'espai d'exposició dels fons museístics de la vall de Lord, crear un arxiu per a la conservació i consulta del fons bibliogràfic i conservar el patrimoni arquitectònic.

L'actuació prevista es desenvoluparà a les instal·lacions de l'actual Museu de la Vall de Lord, que ocupa actualment una part de la planta baixa de la Casa Prioral del monestir de Sant Llorenç de Morunys. En aquest àmbit s'exposa de forma provisional una part de la col·lecció de l'Associació Cultural Vall de Lord, dividida en quatre àmbits: pedra, fusta, guix emmotllat i teixit.

Per a l'execució d'aquesta actuació, el Consell Comarcal obtindrà fons europeus FEDER i ha signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Llorenç i el Bisbat de Solsona.