Els quatre gegants que encapçalen el folklore solsoní de la festa major i Corpus llueixen des d'ahir nous vestits, tres dècades després de la seva renovació. Just després de la tronada a la plaça Major i abans de la cercavila pels carrers de la ciutat, es va celebrar un breu i sobri acte que va consistir en els parlaments del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i dels representants dels tres estaments responsables d'aquest conjunt folklòric que també inclou el bou, la mulassa, el drac, els cavallets, etc.: l'alcalde, David Rodríguez, en representació de l'Ajuntament; mossèn Sierra, que presideix la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, i Jordi Solé, macip major de l'Agrupació de Geganters.

La figura de Manelet Casserras es va tornar a fer present a la plaça; i tots els oradors van lloar la que ha estat la seva darrera creació. La modista Dolors Rotxés i les dues filles de Casserras (Teresa i Maria Dolors) van enllestir amb els darrers retocs la fina que l'artista solsoní no va poder acabar completament.

La unanimitat en admirar els nous vestits es va trencar a l'hora d'elegir quina de les dues parelles de gegants era la més elegant.