El Consell Comarcal del Solsonès, històric feu convergent, canviarà de mans. Un pacte entre ERC, les candidatures independents, sorgides d'antics dirigents de CDC descontents amb la política del partit, i la CUP permetrà tombar l'ens comarcal governat per CiU des de la seva creació el 1987.

Les tres formacions han arribat a un acord per girar les tornes d'un Consell que creuen que ha de canviar la política duta a terme fins ara. Amb els resultats de les eleccions del passat 24 de maig, ERC va obtenir els mateixos 8 consellers comarcals que CiU, els independents en van sumar 2 i la CUP, que ha concorregut per primer cop a les municipals, hi aporta un representant.

Benjamí Puig, el president

L'alcalde de Pinell i actual president del grup d'ERC al consell comarcal, Benjamí Puig serà el nou president de l'ens. Aixi ho han manifestat aquesta tarda en una roda de premsa. L'acord preveu la participació de l'Agrupació d'Independents en els òrgans de govern de la institució i es deixa la porta oberta a la incorporació de la CUP.