L´Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat una nova fase de restauració del Santuari del Miracle, a Riner (Solsonès). Per una banda, es farà la consolidació estructural del pati de la Casa Gran, i per l´altra, la segona fase de restauració de l´església de Santa Maria del Miracle.

La prioritat de la intervenció en el pati de la Casa Gran, que té el seu origen datat al 1459, és la seguretat estructural. Quant a la intervenció de l'església, pretén condicionar les instal·lacions existents que amb el pas del temps han quedat obsoletes. A l´exterior de l´església s´eliminaran les humitats en els paraments verticals, les barreres arquitectòniques i l´adaptació porta d´accés. A l'interior, es restauraran els balcons, es pintarà la capella de l´orgue, es col·locarà la nova barana en el balcó de l´orgue i es completarà la instal·lació elèctrica general.

El projecte és promogut per l´Ajuntament de Riner, la Comunitat Benedictina del Monestir de Santa Maria de Montserrat, el Bisbat de Solsona, la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l´INCASÒL, dins del programa de l´1% Cultural.

L´obra té un pressupost de 163.350 € (IVA inclòs), que serà finançat a parts iguals per l´Ajuntament de Riner i l´INCASÒL, mitjançant els fons econòmics aportats per la Secretaria d´Habitatge i Millora Urbana. L´actuació ha estat adjudicada a l´empresa Ribalta i Fills S.A., que executarà les obres en un termini de 5 mesos.