La Borsa d'Habitatge de Lloguer de Solsona fa 400 contractes en 10 anys

La població jove que es beneficia d'aquest servei municipal s'apropa al
70 % dels llogaters

11.07.2015 | 00:00

La Borsa d'Habitatges de Lloguer de l'Ajuntament de Solsona compleix deu anys amb una xifra de 411 contractes signats durant aquest temps. Des d'aquest servei es fa un balanç molt positiu, ja que s'ha passat d'un lloguer formalitzat el 2005 a arribar a superar el volum d'un contracte per setmana el 2013, l'any de més activitat de la borsa, amb un total de 57 lloguers. Els darrers anys, a més, s'ha incrementat la població jove que se'n beneficia, que s'apropa al 70 % dels llogaters.
Creada el darrer trimestre del 2005 i adherida a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social de Catalunya, la Borsa d'Habitatge gestiona actualment prop de 130 contractes de lloguer vigents i disposa de 14 habitatges pendents de llogar. Una tècnica municipal s'ocupa de les tasques tècniques (mediació i assessorament contractual, captació i seguiment dels habitatges) i administratives (tramitació d'ajuts) de la borsa.
És un servei municipal adscrit a les regidories d'Urbanisme i Habitatge i d'Acció Social que, entre d'altres, facilita l'accés a una llar digna i garanteix als titulars d'immobles un control per evitar la morositat, les assegurances multirisc de la llar i de defensa jurídica, així com la mediació de l'Administració en cas de desavinences entre les parts. El subvenciona el departament de Territori i Sostenibilitat a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.
Des que s'hi va integrar la Borsa Jove d'Habitatge i que es van potenciar les noves tecnologies en el funcionament del servei a través de la posada en marxa del web http://habitatge.ajsolsona.cat, el 2013, s'ha constatat que hi ha hagut un augment dels arrendataris d'entre 18 i 35 anys, que superen el 67 % del total.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema