L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, és el nou president d'ERC al Solsonès en substitució de Carles Monturiol, tal com es va acordar al congrés del partit celebrat aquest diumenge. Segons Rodríguez, la nova executiva comarcal té un caràcter "provisional" i s'ha posat el termini màxim d'un any per ampliar la militància d'ERC al Solsonès (actualment hi ha 32 afiliats) i "poder articular una nova executiva plenament operativa i amb persones noves".

El nombre de regidors d'ERC, que són una trentena, i "el pes que té el partit a la comarca no es corresponen", segons el nou cap comarcal, amb el nombre de militanats que ERC té al Solsonès i això "limita molt a l'hora de formar un equip". Per aquest motiu, la nova executiva tindrà la tasca de "muscular el partit perquè la gent propera a Esquerra faci el pas i ampliem els militants". La seva voluntat és que "entre 6 mesos i un any puguem convocar un nou congrés per escollir una executiva formada per gent nova", apunta Rodríguez.

A banda de l'alcalde de Solsona, l'executiva que va sorgir del congrés d'aquest diumenge la formen Salvi Nofraries, Sara Alarcón, Isabel Roca, Judit Cardona, Joan Pujantell i Marc Rafart.