Uns 200 nens i joves han participar aquesta setmana a la campanya "Disfruita-la a l'estiu" a les piscines municipals de Solsona. Va ser una de les novetats de les activitats multiesportives d'enguany, que tenia l'objectiu de fomentar el consum de fruita dolça de temporada entre les famílies. És una iniciativa de la Unió de Pagesos que ha arribat a la ciutat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l'Ajuntament.

Cada participant va esmorzar fruita i es va endur a casa una carmanyola en forma de poma per reutilitzar. Prèviament, el grup d'animació La Cremallera va oferir un animat espectacle, protagonitzat pels titelles Rut i Pep, en què s'explicaven les propietats de la fruita i els beneficis d'incorporar-la en la dieta.

Els diferents tipus de fruita, el seu origen, quan es recull i com es pot menjar són algunes de les qüestions que es van representar, alhora que els joves espectadors podien fer-se una idea del trajecte d'aquests aliments des que surten del camp fins que arriben al mercat i al consumidor.