"L'objectiu de la junta és que en un futur proper siguin les comparses del Carnaval, les que portin el pes i la responsabilitat d'organitzar la festa", explicava ahir a aquest diari Ramon Maria Casas, president de la junta de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona (AFCS), i que va celebrar una reunió de socis divendres passat al vespre. Per a Casas, "els darrers anys el paper de les comparses ha guanyat pes de manera gradual, i és per això que, des de la junta, volem fer un pas més perquè encara guanyin protagonisme"; i, d'aquesta manera, "la junta només coordinaria i supervisaria els actes de la festa".

A més a més, la intenció de l'AFCS és "implicar com més comparses millor", afirma Casas, ja que no totes les nombroses colles que surten al carrer amb les seves bates distintives durant el Carnaval de Solsona participen activament en l'organització i col·laboració dels actes. Una propera reunió entre l'AFCS i els representants de les comparses ha de perfilar el paper futur d'aquestes en la festa.

La sala polivalent repeteix

En la mateixa reunió del divendres es va informar de la "bona fórmula" que va suposar l'any passat el trasllat de la totalitat dels actes de nit a la sala polivalent en substitució de la sala Xelsa. Casas explica que "els ingressos de les barres ens permetran incrementar el pressupost del Carnaval 2016", i que en l'edició anterior era de poc més de 136.000 euros.