Abans de final d´any l´Ajuntament de Solsona confia dotar Solsona d´un nou espai d´estacionament gratuït. Serà a l´àmbit del passeig del Pare Claret i el Casal Cívic, concretament al solar delimitat pels carrers de la Pujada del Castellvell i Antoni Gaudí i un talús del serrat d´en Mingo. El consistori ha signat un conveni de col·laboració amb els propietaris del terreny, actualment en desús.

L´Ajuntament vol donar una resposta, així, a la poca disponibilitat de places d´aparcament en un dels indrets del municipi que concentren més serveis culturals, educatius i de lleure, especialment des que ha entrat en funcionament el Casal Cívic Xavier Jounou, a escassos metres d´aquest solar. Es calcula que s´hi podran encabir una quinzena de places i l´accés s´habilitarà exactament al xamfrà dels dos vials.

Tal com estableix el conveni de col·laboració amb els titulars del terreny, el consistori assumirà les actuacions necessàries perquè aquest espai es pugui destinar a aparcament. En primer lloc, caldrà invertir-hi uns 4.000 euros per garantir l´estabilitat de l´àmbit del talús, d´acord amb les indicacions d´un informe tècnic encarregat a l´enginyer Jordi Ruiz. S´hi disposarà una malla de simple torsió i una barrera prefabricada de formigó. Posteriorment, la brigada municipal hi realitzarà els treballs d´adequació del terreny.

Com a contrapartida per als propietaris, l´Ajuntament, a banda de tenir cura del manteniment de l´espai, els abonarà l´import de l´IBI de les finques afectades. La vigència de l´acord és de quatre anys, un termini amb què s´amortitzarà la inversió municipal inicial. Una vegada transcorregut aquest període, el conveni es prorrogarà anualment si hi ha voluntat per part d´ambdues parts.