Els pastors Jordi Muxach, propietari de la Coloma, considerada la millor gossa en les competicions de gossos pastors del Pirineu, Hilari Novillo, José María Pleguezuelos, el francès André Colobert i l'odenès Florenci Serra, segon classificat en el campionat de Catalunya del 2011, entre d'altres, participaran aquest diumenge en la desena edició del Concurs de gossos d'atura d'Odèn.

En total, en el certamen d'enguany competiran deu pastors, cada un dels quals portarà un gos de la raça border collie. Tal com explica Josep Maria Balaguer, de l'organització, el concurs està adreçat exclusivament a aquest tipus de gossos.

L'edició d'enguany del Concurs de gossos d'atura d'Odèn no puntuarà per al campionat que organitza la Federació Catalana de Concursos de Gossos d'Atura. Tot i que en els últims anys l'Ajuntament i l'organització de l'esdeveniment han mantingut converses amb la federació per tal que el concurs entri en el circuit del campionat català, Balaguer afirma que, de moment, no es preveu que el concurs entri "dins la lligueta".