Els Bombers de la Generalitat van desallotjar ahir al matí 25 veïns de dos blocs de pisos, dues oficines, un taller i una botiga de l'illa d'edificis situada entre el carrer de la Carrera, la carretera de Torà, el carrer de Pau Casals i el carrer Gaspar de Portolà arran d'una fuita de gas propà que es va produir en una canonada subterrània del carrer Gaspar de Portolà.

Segons va informar el cos de Bombers a aquest diari, l'accident va ocórrer prop d'un quart d'onze, quan una màquina perforadora que treballava en les obres de construcció del nou supermercat Mercadona va foradar accidentalment un tub de la xarxa de gas davant d'un edifici de tres plantes situat al número dos del carrer Gaspar de Portolà.

Al cap d'uns minuts, la Policia local de Solsona i els Bombers van rebre l'avís. Aleshores es va activar el protocol d'emergències per a aquests casos. Al lloc dels fets van desplaçar-se tres dotacions dels Bombers, un cotxe dels Mossos d'Esquadra i una ambulància.

Segons fonts de la Policia local de Solsona, de la canonada foradada "sortia molt de gas". Com a mesura preventiva, els Bombers van decidir evacuar els veïns dels blocs de pisos i dels locals de l'illa d'edificis després de fer una anàlisi de la contaminació per gas.