El primer ple del Consell Comarcal augura friccions entre ERC i CiU

Sara Alarcón, presidenta de l'ens, haurà de comptar amb el suport dels independents, ja que la CUP també va marcar perfil propi

11.08.2015 | 07:49
La nova presidència del Consell Comarcal. D´esquerra a dreta, Colell, Mas, Alarcón, Puig i Caelles

El primer ple del nou Consell Comarcal del Solsonès, que es va celebrar divendres al vespre en sessió extraordinària i la composició del qual és resultat de les darreres eleccions municipals, va posar de manifest l'actual pluralitat política a la comarca, amb la presència de quatre grups polítics (ERC, CiU, la CUP i l'Associació d'Agrupacions d'Electors).

En les intervencions d'aquesta primera sessió plenària ja es va fer palès que la nova presidenta de l'ens, Sara Alarcón (ERC), no tindrà una oposició suau. Marc Barbens, portaveu de CiU, es va erigir en cap de l'oposició i les seves intervencions van ser incisives. Per la seva banda, el representant de la CUP, Octavi Esteve, també va marcar perfil propi i va votar en contra d'algunes propostes i resolucions de la presidència, deixant clar que la seva formació no serà una simple comparsa; tot i que el portaveu d'ERC, Josep Colell, va lamentar la renúncia d'Esteve a entrar a formar part de la comissió de govern perquè "és on es decideixen moltes coses i on es poden fer aportacions". Així, els vuit consellers comarcals d'ERC hauran de comptar amb el suport dels dos representants de l'Associació d'Agrupacions d'Electors, coneguts com a independents i representants d'unes llistes amb una destacada presència d'antics militants de CiU descontents amb l'anterior direcció comarcal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema