La presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, defensa el sou assignat al nou gerent de l'ens, Marc Carrera, després que el conseller Marc Barbens, de CDC, qualifiqués d'"indecència" els 70.000 euros bruts anuals que cobrarà Carrera en el darrer ple extraordinari, celebrat el divendres de la setmana passada. Carrera també assumirà la gerència del Centre Sanitari del Solsonès.

Segons Alarcón, Carrera té la qualificació adequada per als dos càrrecs que ocuparà a partir del setembre d'enguany i que el sou que percebrà equival "aproximadament" a la suma de la remuneració de l'anterior gerent del Consell, Teresa Canal, i del president executiu del Centre Sanitari durant la legislatura passada, Albert Muntada.

"La plantilla ha fet un esforç per ajustar-se el sou, i el que cobra el nou gerent és desproporcionat", explica Barbens, fent referència a l'acord adoptat a final del 2013 entre l'entitat i els representants dels treballadors per aplicar una reducció del 5,35% de la remuneració bruta anual al personal laboral i interí, als càrrecs de confiança i als empleats dels òrgans de govern. Barbens argumenta que el sou "correcte" per a aquests dos perfils és "el que hi havia fins ara".